Síelés Raurisban: minden, amit tudnod kell

Legjobb sípályák Rauriusban

Síelés Raurisban, Salzburg tartományban? A Hohe Tauern Nemzeti Park területén található Rauris-Hochalmbahnen síközpont ideális választás, ha a zsúfolt, nagy pályarendszereket elkerülve egy kisebb, nyugodtabb síterepen szeretnél síelni. Összesen 32 kilométernyi sípálya vár rád Raurisban. A cikkben bemutatjuk a raurisi síközpont sípályáit, árait és kedvezmény lehetőségeit. Azt is megtudhatod, hogy:

 • Milyen síoktatási és síkölcsönzési lehetőségek vannak Raurisban?
 • Mikor éri meg az ausztriai Super Ski Card?
 • Milyen téli programokon vehetsz részt Raurisban a síelés mellett?

Ha kiváló ár-érték arányú síszállást keresel a sípályáktól alig 500 méterre, akkor a magyar tulajdonban lévő Hotel Sonnhof Rauris***-ban mindig akciós ajánlatokkal várunk. A kedvezményes síeléshez Guest Cardot is biztosítunk számodra.

TUDJ MEG TÖBBET

Miért válaszd a Rauriser Hochalmbahnen síközpontot?

Rauris egy apró üdülőfalu Ausztriában, a Hohe Tauern Nemzeti Park szívében, mindössze 3150 lakossal. Budapestről 576 km-re, kevesebb mint 7 órányi autóútra helyezkedik el, a népszerű Zell am See településtől 25 km-re található.

 • A síközpontban a kezdőktől a haladókig mindenki találhat magának megfelelő pályát. A Rauris sípályák hossza összesen több mint 32 km.
 • A síszezon december elejétől egészen április elejéig tarthat.
 • Raurisból egy modern, 2,8 km hosszú, 6 személyes kiskabinos lifttel lehet feljutni a pályákhoz. Ha a faluba való visszatérés meredek lenne számodra, akkor akár a felvonó középállomásáról is vissza tudsz liftezni.
 • A völgybe vezető fekete, haladó pálya a hóágyúzásnak köszönhetően mindig kiváló síelési lehetőséget biztosít. 
 • A Reißrachkopf 2211 méteres csúcsára vezető modern, 8 személyes kabinos lift Rauris egyik kiemelkedő büszkesége, de összesen 10 sífelvonó üzemel.
 • Különlegességként említhető a kétszemélyes felvonó alatti hosszú szánkópálya, ahol bizonyos napokon esténként kivilágított pályán is lehet szánkózni.
 • A raurisi tanulópálya a 2009/2010-es szezonban bronzérmet nyert, a síközpont összesen 12 díjjal büszkélkedhet.

Legjobb sípályák és aktivitások Raurisban

Legjobb sípályák Rauriusban

Rauris Ausztria népszerű síterepei közé tartozik, ugyanis kezdő, közepes és haladó pályák közül is bőven tudsz válogatni. A családi síeléshez kiemelkedő lehetőséget biztosítanak a tanulópályák, a széles sípályák, valamint a többszemélyes síliftek. A csúcslift használatával gyorsan 2175 méter magasságban találod magad, ahonnan szemügyre veheted a széles, famentes lejtők csodálatos, téli hegyi világát. Az alábbi táblázatban összehasonlíthatod a legjobb sípályákat nehézség szerint.

Nehézség Hossz
1 Heimalm – Kreuzboden Könnyű (kék) 3219 m
2 Hochalm – Heimalm Könnyű (kék) 3799 m
3 Gipfelbahn – Hochkar Könnyű (kék) 3374 m
3a Gipfelbahn – Steinkar Könnyű (kék) 1438 m
4 Waldalm – Einöd – Heimalm Könnyű (kék) 2954 m
6 Kreuzboden – Übungshang Könnyű (kék) 885 m
7 Schwarzwiese – Übungshang Könnyű (kék) 832 m
8 Muldenabfahr Könnyű (kék) 679 m
1a Heimalm – Kreuzboden Haladó (piros) 584 m
4 Gratlift – Einöd Haladó (piros) 769 m
9 Waldalm – Kreuzboden Haladó (piros) 4159 m
10 Kreuzboden – Rauris Haladó (piros) 3031 m
5 Heimalm – Rauris Nehéz (fekete) 4642 m
Kreuzboden szánkópálya Kezdő 5 km
Familyslope, Funpark Kezdő (gyermekeknek) 900 m
Nugget Park Gyermekeknek
Rennstrecke (versenypálya időmérővel) Kezdő, haladó, nehéz

Gyermek és családi pályák

Igazi téli szórakozás kicsiknek és nagyoknak a „Familyslope”, amely a Hochalm felvonók hegyi állomásának közelében található. Ez egy 700 méter hosszú pálya, döntött kanyarokkal, bukkanókkal és ugratási lehetőséggel. A kicsik csatlakozhatnak Tilly-hez, a síközpont kabalájához, aki minden csütörtökön 16 órától várja a gyermekeket a Hochalmbahnen bázisállomáson egy közös fotóra vagy szánkózásra. A kezdő pályák mellett egy 5 km-es szánkópálya is rendelkezésre áll.

A Nugget Park pedig kalandos időtöltést nyújt a fiatalabbak számára. A Kreuzbodenhütte közelében található két, mintegy 500 méter hosszúságú akadálypálya könnyen megközelíthető saját felvonóval. Érdemes indulás előtt ellenőrizni, hogy aznap a Funpark és a Nugget Park is üzemel-e.

Holdfényes szánkózás

A kivilágított Kreuzboden szánkópályán minden hétfőn és csütörtökön 19:00 és 20:30 óra között lehetőség van a Kreuzboden dupla ülőliftjével a 2 km hosszú pálya kezdőpontára feljutni (1300 méter magasan). Érdemes tudnod, hogy a síbérlet erre az időszakra nem érvényes.

Kezdő pálya

Összesen 8 kezdő pályán mélyítheted el a sítudásodat, melyek közül a leghosszabb a Hochalm-Heimalm szakasz 3799 méterrel. 

Közepes nehézségű pálya

Több mint 12 km közepes nehézségű pályán tesztelheted a tudásodat. 

Időmérő versenypálya

A minden tudásszintet kielégítő időmérő versenypályán pedig lehetőség van összemérni a tudásotokat és a sebességeteket, akár családdal, akár nagyobb baráti társasággal érkeztek. Ideális program lehet akár a céges csapatépítőre is.

Gipfelbahn fekete pálya

Akik szeretnék kihozni a legtöbbet az ausztriai síelésből, és már profi szinten űzik ezt a sportot, azoknak kihagyhatatlan ez a meredek, egyenes szakasz, ami majdnem a Schwartzwald 2194 méteres csúcsától, 2175 méter magasból teszi lehetővé a lesiklást a 1649 m-nél található Gipfelbahn Talstationig.

Síbérlet árak Raurisban: mennyibe kerül a síelés?

Összehasonlítottuk az elő- és utószezon, valamint a főszezon árait és a legnépszerűbb síbérlet típusokat.

Leggyakrabban foglalt jegyek árai Felnőtt Fiatal Gyermek (6 év alatt ingyenes)
Előszezon napidíj 37,5 € 27,5 € 20 €
Főszezon napidíj 55,5 € 41,5 € 26 €
Utószezon napidíj 52 € 41,5 € 26 €
Főszezon 2 nap 110 € 82 € 51 €
Főszezon 3 nap  163,5 € 121 € 75,5 €
Főszezon 4 nap 216,5 € 159,5 € 99,5 €
Flexible Ticket (tetszőleges 3 nap) 165,5 € 121,5 € 76 €
Főszezon 60+ napidíj € 53,00
Főszezon 70+ napidíj € 51,50
Hochalm felvonó (retúr) 16 € 8 € 6 €
Kreuzboden felvonó (retúr) 15,5 € 7 € 6 €
Szánkózás (10 alkalmas jegy) 59,5 € 30 € 30 €
Sítúra jegy (12 megálló) 53,5 € 48,5 € 18 €

A táblázatban a Rauris síterep árakat (2023-2024) láthatod, amelyek a cikk írásakor az aktuális árak voltak. A táblázat nem teljes körű.

Amennyiben a síközponttól 500 méterre található Hotel Sonnhof Rauris***-ban foglalsz síszállást, akkor a 4 és 6 napos síbérletekre további kedvezményt kínálunk. Jelezd igényeidet a foglalás során:

 SÍSZÁLLÁST FOGLALOK!

Milyen sí kedvezmények vehetők igénybe?

A sí- és síbérlet kedvezményeket kizárólag érvényes, fényképes személyi igazolvány felmutatásával tudod igénybe venni. 

Real Fair Ticket

Az ún. „Real Fair” jegyet még a síszezon indulása előtt, online jegyvásárlás esetén veheted igénybe, és 25% kedvezményt biztosít a főszezon áraihoz képest. Ez 36 eurós felnőtt napijegyet jelent.

Előszezoni kedvezmények

Raurisban a síszezon jellemzően december közepén kezdődik. A kedvezményes napijegy mellett Rauris Guest Carddal még ennél is olcsóbban tudsz síelni, felnőttként két napra 62,5 €, 3 napra pedig 97 € áron. A Guest Cardot a szállásadótól tudod kérni. 

Gyerek kedvezmények

A 6 év alatti gyermekek számára ingyenes a síelés és a felvonók használata, ám kizárólag szülői kíséret mellett. A 10-16 éves korosztályra pedig gyermek kedvezmény vonatkozik, ami körülbelül 50%-kal olcsóbb napijegy és bérlet árakat jelent. 

Fiataloknak szóló kedvezmények

Diák kedvezmény nincs, ugyanakkor a 17-19 évesekre körülbelül 26%-kal olcsóbb napijegy és síbérlet árak vonatkoznak.

Családi bérletek

A családi kedvezményeket csak a bérletekre veheted igénybe, három vagy annál több napnyi síelés esetén. A háromnapos bérlet ára felnőtteknek 155,5 € főszezonban, fiataloknak 115 €, gyerekek számára pedig 71,5 €. Az ún. Family Bonus kedvezménnyel a harmadik gyermektől kezdődően 15 éves korig minden gyermek után ingyenes síbérletet kaptok.

Nyugdíjas kedvezmények

A 60 és 70 év felettiek eltérő napijegy és senior síbérlet kedvezményeket vehetnek igénybe.

Csoportos kedvezmények

Amennyiben 20 fős vagy ennél nagyobb csoporttal szeretnél síelni, akkor 10% kedvezményt tudsz érvényesíteni minden jegyre. 

Az összes akciós lehetőséget a Hochalmbahnen síközpont kedvezmények oldalán találhatod meg. A weboldal sajnos egyelőre csak német és angol nyelven elérhető. Raurisban a síbérlet vásárlásra online és a helyszínen is van lehetőséged.

Super Ski Card: mikor éri meg?

A Super Ski Card bérlettel összesen 22 sírégióban 87 síterepet és 2815 km sípályát, valamint 939 felvonót vehetsz igénybe Ausztriában. Ez azt jelenti, hogy nem kell síbérletet vásárolnod, elegendő a Super Ski Card megléte. A Super Ski Cardot a Rauris-Hochalmbahn síközpontban is felhasználhatod. Sőt, a Rauristól 40 perc autóútra található Kaprun-Kitzsteinhorn síközpontban is elfogadják, ahol további 61 km sípálya vár rád.

A Super Ski Card fix 1-14 napos, illetve 10 nap rugalmasan felhasználható változatban is kapható. A felnőttekre, a fiatalokra és a gyerekekre külön árak vonatkoznak. A bérletet megvásárolhatod a résztvevő síterepek kasszájánál vagy az interneten. A Super Ski Card értékesítési pontok listáját ezen a linken találod. 

Lássuk, mennyibe kerül a Super Ski Card, és mennyi a bérlet több sírégióra.

10 nap felnőtt Super Ski Carddal Felnőtt 6 napos bérlet Rauris Felnőtt 4 napos bérlet Kaprun
Ár 545 € 321 € 249,5 €

 

A táblázatban szereplő szezonbérlet árak Guest Card kedvezményes árak.

Tegyük fel, hogy Raurisba utazol, és a kapruni sípályákat is ki szeretnéd próbálni. Amennyiben 10 napra vásárolsz SSC-t, akkor a két külön bérlet megvásárlásával szemben 25,5 €-t spórolsz. Ez egy 4 fős család esetében már akár 100 € megtakarítást is jelenthet. Érdemes tehát elgondolkoznod a Super Ski Card kiváltásán, ha több közeli síterepet is kedvezményesen felfedeznél.

Van lehetőség síoktatásra Raurisban?

Rauris síoktatás szempontjából is kiemelkedik, hiszen akár három síiskolában is tanulhatsz a síközpont területén. A síoktatás gyerekeknek és felnőtteknek is elérhető német vagy angol nyelven. A tapasztalat azt mondatja velünk, hogy nyelvhasználat nélkül is meg lehet tanulni síelni, egy profi síoktató által. Azonban teljesen kezdőként érdemes lehet előtte pár órát venni Magyarországon, az egyik helyi sípályán.

Rauris síiskolái és sportboltjai első osztályú téli sportfelszerelés-választékot is kínálnak tudásszintnek megfelelően. A privát felnőtt síoktatás napidíja a cikk írásakor 60-75 € körül mozog.

Tudj meg többet a síiskolákról Raurisban a hivatalos weboldalon:

Milyen sífelszerelés bérlési lehetőségek vannak?

Raurisban sífelszerelés kölcsönzésre a helyszínen, két síiskolában is van lehetőséged, ezen kívül a faluban több síkölcsönző is található. Sífelszerelést vásárolni pedig a helyi Intersport Pirchner és Sport Egger üzletekben tudsz.

Adventure Rauris

Liftweg 2 5661 Rauris, Austria

Tel.: +43 6544 7900

E-Mail: ski@ski.co.at

Web: www.ski.co.at

Skischule Maier

Liftweg 2 5661 Rauris, Austria

Tel.: +43 6544 6637

E-Mail: info@ski-maier.at

Web: www.ski-maier.at

A Maier síiskola online síüzlettel is rendelkezik. 

Síelés Raurisban: néhány dolog, amire figyelj

Havas hegycsúcsok Raurusban

 • Mielőtt síelni indulsz, mindenképp ellenőrizd le a Rauris webkamerát és az időjárás-előrejelzést. 
 • A síközpont néhány pályán hóágyút is alkalmaz, így a síterep áprilisig hóbiztosnak tekinthető. Azonban érdemes ellenőrizni a hivatalos weboldalon az aktuálisan üzemelő pályákat és sílifteket.
 • A Síelők.hu raurisi sí fórumán magyarok beszámolóit is megtalálod, illetve felteheted a kérdéseidet a többi síelőnek. 
 • A kasszánál és a legtöbb hüttében elfogadott a bankkártyás fizetés. Azonban mindig legyen nálad elegendő euró, hiszen előfordulhat, hogy bizonyos jegytípusoknál vagy a sífelszerelés bérlésénél letétet, kauciót kérnek.
 • Ne felejtsd otthon a személyi igazolványodat és a Rauris Guest Cardot sem, hiszen ezek felmutatásával veheted igénybe a kedvezményes síbérleteket.

Hotel Sonnhof Rauris***: Foglalj szállást kiváló ár-érték arányban akár 599 € / 2 főtől!

Ha a tökéletes síszállást keresed Raurisban, akkor a 45 szobás, családi tulajdonban lévő magyar Hotel Sonnhof Rauris*** éppen neked való. Szállodánk alig 500 méterre található a raurisi síközponttól. A síelés végeztével sem kell elszakadnod a hegyek közelségétől, hiszen a hotel 2-3000 méteres csúcsok között fekszik, köztük a Grossglocknerrel, amelyre akár kilátás is nyílik különleges szobánkból.

Miért a Hotel Sonnhof Rauris***?

 • Síbarát szállodaként fűtött helyiségben biztosítjuk a száradást-tárolást sífelszerelésed számára.
 • Gyerekek és felnőttek tapasztalt síoktatóink segítségével sajátíthatják el a síelést. 
 • Sífutásra, snowboardra, hószánra is van lehetőség. Érdeklődj nálunk bátran a részletekről!
 • A szállástól autóval 40 perc alatt elérhető Kaprun, a közkedvelt síparadicsom, számtalan különböző nehézségű és hosszúságú pályáival. 
 • Éttermünkben az osztráktól a magyaros ízekig megtalálhatod a kedvedre valót. Félpanziós ellátást kínálunk bőséges svédasztalos reggelivel és vacsorával. Az étteremhez tartozó, üveggel fedett télikertből csodás kilátás nyílik a falura és a hegyekre.
 • Wellness-részlegünkön finn szauna, medence és szolárium segíti a pihenést az aktív kikapcsolódás után. 
 • Magyar nyelvű, segítőkész személyzettel állunk rendelkezésedre.
 • Szállásunk család- és kutyabarát.

Amennyiben 5 napra érkezel, igénybe veheted kedvezményes ajánlatunkat, és már 599 € / 2 fő áron (továbbá két 6 év alatti gyermek részére ingyenesen) lefoglalhatod szállásunkat, az alábbi téli extrákkal:

 • 1 x Apres-ski a Panoráma teraszon, zenével,
 • Kedvezményes 4 és 6 napos síbérlet igénylés foglalás előtt,
 • 1 x forralt bor a felnőtteknek,
 • 1 x kemencés burgonyasütés a grill teraszon, 
 • 1x szánkóhasználat.

 FOGLALOK!

Téli programötletek Raurisban a síelésen kívül

A Rauriser Hochalmbahnen családi síközpont környékén akkor sem maradsz program nélkül, ha ráuntál a síelésre. 

Téli sportok, aktív pihenés Raurisban

 • A Rauris-völgy és Taxenbach Salzburgerland régiójában csodás téli tájakat kínál túrázáshoz.
 • Sífutásra, sítúrákra, hegymászásra is van lehetőség kijelölt útvonalon,
 • Jégmászás és gyerekbarát szánkózás is szerepel a kínálatban.
 • Hótalpas túrákat is tehetsz a helyi Ranger kíséretében.

Túrázás és programok Raurisban

Kiemelt völgyek és túrázási lehetőségek a környéken:

 • Hüttwinkel-völgy
 • Krumltal
 • Seidlwinkl-völgy
 • Gaisbach-völgy
 • Forsterbach-völgy
 • Források völgye
 • Keselyűk völgye

Rauris és Taxenbach kiemelkedő eseményei:

 • Judo-Sí Napok
 • Heritage Festivals szeptemberben
 • Raurisi Irodalmi Napok
 • Rauris szilveszteri programok

További programlehetőségek:

 • Lovasszánozás
 • Hütték, hegyi fogadók

A síelés Raurisban kezdőként és haladóként is tartogat különleges élményeket. Ha egy kényelmes és családias szállást keresel, a Hotel Sonnhof Rauris*** kiváló ár-érték arányban, magyar nyelvű személyzettel vár. Fedezd fel Rauris csodáit, és élvezd a tél varázsát ebben a kis osztrák paradicsomban!

Ajánlatot kérek!

Töltsd ki a foglalási űrlapot, vagy keress bennünket elérhetőségeinken!
Az érdeklődés elküldése még nem minősül foglalásnak, így nem jár fizetési kötelezettséggel.
E-mail: sonnhof@rauris.net
Telefon: +43654420077, vagy +436503918896 (WhatsApp, Viber)