Rólunk

Üdvözlünk a Rauris-völgy legszebb kilátásával rendelkező hotelében, a Hotel Sonnhof Rauris***-ban!

Rauris a legnagyobb település a Hohe Tauern Nemzeti Park területén, valamint Salzburgerland régióban. Az Osztrák-Alpok aranyvölgyét gyakran nevezik a nemzeti park titkos ékszerének. Rauris-völgy különlegességei igazi élményt nyújtanak az egész családnak, legyen az akár kirándulás, hegymászás, via ferrata, kerékpározás, a téli sportok szerelmeseinkek pedig síelés, sífutás, sítúrázás, szánkózás vagy bobozás.

Hotelünk Rauris legmagasabb pontján található, így a legszebb kilátást biztosítja vendégeinek. A Hotel Sonnhof Rauris*** Ausztriában, barátságos, magyarul is beszélő kiszolgáló személyzettel vár Téged és kedves családodat, baráti társaságodat.

34 családi szobával és 2 jól felszerelt nagy apartmannal rendelkezünk. Az üveggel fedett téli kertünkből lélegzetelállító alpesi panoráma tárul szemed elé étkezés közben. A közelmúlt számos felújító-, átalakító munkálatai után a hotel ma már maximális kényelmet, nyugalmat nyújt az év bármely szakában.

Alpesi táj a Rauris környéki Salzburgerland régióban
Síelési csomagajánlatok és szállás Ausztriában

Hitvallásunk

A Hotel Sonnhof Rauris *** hitvallása szerint a kikapcsolódás mindenkinek jár, legyen szó családtagokról, párokról vagy baráti társaságokról. Hisszük, hogy a tökéletes kikapcsolódás alapja a kifogástalan szolgáltatás. Ez nem jöhet létre professzionális személyzet nélkül.

Személyzetünk minden tagja nap mint nap azon dolgozik, hogy hotelünkben mindenki jól érezze magát. Számunkra a vendég az első, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy mindenki kérését a lehetőségeinkhez mérten teljesítsük. A jó szolgáltatás fundamentuma az alázat és a mosoly.

Célunk, hogy az első perctől az utolsó percig kellemes környezetet biztosítsunk a kikapcsolódáshoz. Reméljük, hogy mindenki a szívébe zárja kis hotelünket, és örömmel tér vissza hozzánk!

A hotel története

Az emberi élet oly rövid, hogy boldogan kell megélnünk minden egyes percét.

Feleségemmel, Judittal, ezzel a jelmondattal vágtunk bele új, ausztriai életünkbe. Mindketten imádtuk a sportokat, a természetet, új emberek és kultúrák megismerését. Olyan helyet kerestünk, ahol boldog családként élhetjük mindennapjainkat.

Már gyerekként imádtam utazni, akár nyaralásról, akár később már munkáról volt szó. Tanulmányaim során Európa számos országában ismerkedhettem meg a vendéglátás kulisszatitkaival.

2008 sorsfordító év volt az életünkben. Emlékszem, hogy egy családi vacsora után beszélgettünk az asztalnál. Ott volt Tibor is, a sógorom. Tibiről tudni kell, hogy nagy utazó volt, és a hegyek menthetetlen szerelmese. Hosszas beszélgetés után fogant meg az ötlet: próbáljunk szerencsét Ausztriában.

A sors 2009-ben Raurisba sodorta a családot. Rögtön tudtuk, hogy egy kis ékszerdobozra leltünk. Ahogy az szépen lassan világossá vált, itt megvolt minden, amit kerestünk – hegyek, természet, nyugalom és boldogság. Vendéglátósként érkeztünk, de idővel mi magunk is a hegyek rajongói lettünk. Kezdetben ebből adódóan a hotel fő célcsoportja a hegymászók voltak. 2012-ben Tibor egy himalájai expedíción vett részt, ahonnan már nem tért haza. Ott maradt Ő, ahová mindig is vágyott, a hegyekben. 2 évvel később, júliusban megszülettet második gyermekünk. Bori születésével újabb energiákat gyűjtöttünk, melyek tovább erősítették családunkat és hitvallásunkat. Ábel fiunk ekkor már 7 éves volt.

Hotel Sonnhof Rauris*** Salzburgerland régióban

2015 fontos év volt a hotel életében. Ekkor valósultak meg nagy volumenű fejlesztéseink. Megtörtént az étterem, bár, medence, illetve az udvar felújítása.

Lépésről lépésre váltunk „hegymászó hotelből” három csillagos, családbarát szállodává.
Lépést tartunk a technikai fejlődéssel, jelen vagyunk a közösségi oldalakon (Facebook, Instagram) és saját honlapot is kapott a hotel. Ezeken keresztül osztjuk meg a mindennapokat a közösségünkkel. Itt mutatjuk be alázatos munkánk gyümölcsét, a Sonnhofot.

A Sonnhof üzemeltetése mellett életünkben nagy szerepet játszik a mindennapi sport. Focizunk, biciklizünk, futunk, síelünk. Családommal sokat vagyunk fent a hegyekben, ezen kívül élvezzük a természet adta lehetőségeket.

A mozgás szeretetét nagyszüleinktől és szüleinktől örököltük Judittal. Ezt próbáljuk a mi gyerekeinknek is átadni. Ezen kívül fontosnak tartom az emberi értékek megbecsülését – legyen az ember, családtag, munkatárs vagy vendég. Életem minden pillanatát próbálom boldogan és pozitívan megélni a családommal.

Ezt az életérzést szeretném tovább adni Vendégeink számára is. Rövid házunkban való tartózkodása alatt kérem Ön is éljen meg minden pillanatot ebben a csodálatos környezetben.

Kívánom, hogy mindenki, aki belép hotelünkbe, velünk együtt élhesse át ezt a csodát!

Tóth Gábor