Síelés olcsón: legolcsóbb síterepek, tippek, kedvezmények

családi síeles olcsón Ausztiaban

Természetesen a síelés nem olcsó mulatság, de hogyan tudsz mégis spórolni kedvenc téli sportodon úgy, hogy ne menjen a minőség és az élmény rovására? A cikkből megtudhatod, hogy:

 • Melyek az olcsó síterepek Magyarországhoz közel, és hol bújnak meg az olcsó síszállások?
 • Hogyan juthatsz hozzá a síbérlethez olcsón? Melyek az olcsó síelési időszakok?
 • Mire figyelj a kedvezményes síelési csomagok és ajánlatok esetén?
 • Hogyan spórolhatsz az utazáson, a szálláson és az étkezésen?

Emellett bemutatjuk, hogyan tudod olcsón kihozni a síelést akár Ausztriában is. A Rauris-völgy síközpont kedvezményeivel akár 25% kedvezménnyel vásárolhatsz online síbérletet. A kiváló ár-érték arányú szállásról pedig a Hotel Sonnhof Rauris*** gondoskodik 599 € / 2 felnőtt esetén és két 6 év alatti gyermek részére ingyenesen.

 

Tudj meg többet 


Legolcsóbb síterepek Magyarország környékén

A szállás és a síbérlet mellett a síút költségeinek nagy részét az utazás teszi ki. Ennek egy része az üzemanyagköltség, emellett az autópályadíjak és a fizetőkapuk díjai jelenthetnek nagy tételt. Éppen ezért igyekeztünk olyan síterepeket választani, amelyek a legközelebb találhatók hazánkhoz, és ár-érték arányban is kiemelkednek. Érdemes előre megtervezni az útvonalat, hogy az autópályadíjak költségét csökkenteni tudd.

Távolság Budapesttől Felnőtt napijegy Sípályák hossza Síszezon
Borovets, Bulgária 869 km, 9 óra 9 perc 85 BGN/16 493 HUF 58 km 2023.12.09. – 2024.04.14.
Bjelasnica, Bosznia 563 km, 6 óra 59 perc 47 BAM/9136 HUF 11 km 2023.12.15 – 2024.04.15.
Brassó, Románia 712 km, 7 óra 48 perc 170 RON/12 998 HUF 13,7 km 2023.11.30. – 2024.04.07.
Madarasi Hargita 732 km, 8 óra 31 perc 145 RON/11 087 HUF 6 km 2023.12.01. – 2024.04.15.
Donovaly, Szlovákia 205 km, 3 óra 2 perc 39 EUR/14 811 HUF 11 km 2023.12.02.  – 

2024.04.02.

Vogel, Szlovénia 546 km, 5 óra 36 perc 42 EUR/15 927 HUF 22 km 2023.12.08. – 2024.04.07.
Zabljak, Montenegró 736 km, 9 óra 4 perc 10 EUR/3793 HUF 6 km n.a.
Bialka Tatrzanska, Lengyelország 422 km, 4 óra 38 perc 170 PLN/14 855 HUF 18,3 km 2023.12.02. – 2024.04.07.
Rauris-Hochalmbahnen, Ausztria 576 km, 6 óra 20 perc 52 € EUR (37 € elő- és utószezonban) 32,5 km 2023.12.15. – 2023.04.07.

 

A táblázatban szereplő árak a 2023/2024-es síszezon árait tükrözik, amelyek a BERGFEX és a síközpontok weboldalán elérhetők. A többnapos síbérletek ára ennél kedvezőbb napidíjjal rendelkezik.

Borovets, Bulgária

Bulgária síelés szempontjából a 90-es évek után a második virágkorát éli a magyarok körében. Borovec, Bulgária leghíresebb téli üdülőhelye mindössze 73 km-re található Szófiától. Az elmúlt években a Borovec síterep kiemelkedő, modern síközponttá vált, ahol luxusszállodák, éttermek, éjszakai szórakozóhelyek és kiváló téli sportolási lehetőségek várják a látogatókat jó ár-érték arányban. A síterepet december és május között is vastag hóréteg borítja. Itt található Bulgária leghosszabb lesiklópályája is, amely hosszúsága 5800 méter.

Borovets, Bulgária – aktuális síbérlet árak

Bjelasnica, Bosznia-Hercegovina

Mindössze 25 kilométerre Szarajevótól található Bjelasnica, ahol 1984-ben rendezték meg a téli olimpia síversenyeit. Ez a bosnyák síközpont máig aktív, a pályák, valamint a felvonók 1200 méterről indulnak, egészen fel a 2067 méteres csúcsig. A pályák viszonylag tágasak, különösen az óriás műlesikló-pálya. A felső részen meredek és fekete jelzésű, míg lentebb piros és kék pályák várnak a síelőkre. A síszezon általában december 15-től április 15-ig tart, a csúcson átlagosan 135 cm a hóvastagság. Éjszakai síelés, sífelszerelés kölcsönzés, síoktatás és síszerviz mind elérhető a helyszínen. 

Bjelasnica, Bosznia-Hercegovina – aktuális síbérlet árak

Poiana Brasov, Románia

Poiana, Brassótól mindössze 15 km-re, Románia legnagyobb síközpontja, kb 20 kilométernyi sípályával várja a sportolni vágyókat. A hagyományos húzóliftek mellett elérhető egy ülőlift és egy modern kiskabinos sílift is.

Részletek: Poiana Brasov, Románia – hivatalos weboldal

Madarasi Hargita (Székelyföld), Románia

Ha még kedvezőbb árakra vágysz, és nem bánod, hogy a sípályák hossza mindössze 6 km, akkor a Madarasi Hargita kínálja az egyik legolcsóbb sípályát Romániában. A sípályák teljes hossza jól megoszlik a különböző erősségű pályák között.

A Hargita-hegység legmagasabb csúcsa a Madarasinak nevezett részen található (1801 m). Jelenleg ez Erdély legkedveltebb síközpontja. A Madarasi Hargita üdülő- és kirándulóközpont Székelyudvarhelytől 36 km-re helyezkedik el. A síterep hóbiztos december közepétől április elejéig, 5 lifttel. A síközpont hóágyúkkal is rendelkezik, így a hóminőség kedvezőtlen időjárás esetén is biztosított. Hétvégén lehetőség van esti síelésre is 18-20 óráig. A Súgó Panzióban lehet síbérletet vásárolni, sífelszerelést kölcsönözni és csoportos síoktatást igénybe venni.

Madarasi Hargita – sípálya árak

Donovaly, Szlovákia

Donovaly nemcsak az alacsony sípálya árak, hanem közelsége miatt is nagy népszerűségnek örvend a magyar síelők körében. Mindössze három órányi autóútra található Budapesttől, de busszal is könnyen megközelíthető. A modern szlovák síközpont 11 km sípályával rendelkezik, amelyeket összesen 16 lift szolgál ki. Ezáltal ritka a sorban állás, a hófödte hegycsúcsok által körülvett völgyben található Donovaly sípályák pedig remek sportolási lehetőségeket kínálnak kezdőtől haladó szintig.

Magyar nyelvű síoktatás és síkölcsönző is elérhető. Donovaly egyik nagy előnye, hogy már viszonylag kevés természetes hó mellett is kiváló síelési lehetőséget biztosít, és a pályákat rendszeresen hóágyúval is karbantartják.

Jó tudni: Ha igénybe veszed a hétvégéken Budapestről közlekedő Donovaly síbuszjáratot, akkor kedvezménnyel vásárolhatod meg a Donovaly síbérletet.

Donovaly sípálya árak

Vogel, Szlovénia

A Vogel Szlovénia legkedveltebb síközpontja, magassága 569 és 1800 méter között változik. A síszezon általában december és április közepéig tart, de gyakran meghosszabbodik. A pályák egészen a völgyig hóbiztosak, mivel hideg völgykatlanban találhatók. A sípályákhoz a Bohinji-tó partjáról egy nagykabinos lift segítségével lehet feljutni, amely 4 perc alatt teszi meg a közel 1000 méteres szintkülönbséget, fantasztikus panorámával. Ajánlott korán érkezni a felvonó alsó állomásához, mert a parkolóhelyek korlátozottan állnak rendelkezésre. 

A Vogel sípályái nagyrészt lankásak, ideálisak kezdőknek, de vannak piros pályák is, a teljes pályarendszer hossza 22 km. Mélyhóterületek és freeride lehetőségek is elérhetők a jelölt pályákon kívül. A freestyle síelőknek funpark áll rendelkezésre, ahol versenyeket is rendeznek. A hegytetőn két síiskola található.

Vogel, Szlovénia – aktuális síbérlet árak

Zabljak síterep, Montenegró

Montenegróban síelésre két lehetőség van: Kolasin és Durmitor (Zabljak) térsége. A Zabjlak a Balkán legmagasabban fekvő városa, és innen indul a sípályarendszer, mely magas tengerszint feletti magasságban helyezkedik el, biztosítva a havat egészen május közepéig. Durmitorban összesen 22 kijelölt sípálya található, különböző nehézségi fokozatokkal. 

A legjobb pályák közé tartoznak a Savin Kuk, Stuoc és Javorovaca. A terület „Savin Kuk” csúcsról induló szakasza főként a tapasztalt síelőknek ajánlott a pályák nehézsége miatt. A Savin Kuk síközpont a Durmitor Nemzeti Parkban található, amely az UNESCO Világörökség része.

A Zabljak síterep síbérlet vásárlásra csak személyesen van lehetőség a Nemzeti Parkban. 

Zabljak sípálya árak és jegyek

Magas-Tátra sípálya, Bialka Tatrzanska, Lengyelország,

Ha az osztrák és alpesi sípályákhoz hasonló síterepet keresel, akkor a Magas-Tátra síközpontok közül érdemes a Zakopane és környékén találhatók között nézelődni. 

Pályahossz és kedvező ár tekintetében a Bialka Tatrzanska emelkedik ki, amely 18,3 km sípályát kínál. Nehézség tekintetében a Gáspár-csúcs síterület két lesiklópályája tűnik ki a sorból. A csúcsról kiindulva mintegy 14 km hosszú, változatos nehézségű sípálya áll a síelők rendelkezésére. A Gáspár-csúcs viszont meglehetősen nehéz lejtőivel csak a tapasztalt síelők számára ajánlott. 

Bialka Tatrzanska-Zakopane sípálya árak

Rauris – Hochalmbahnen, Ausztria

Ha mégsem akarsz lemondani a valódi alpesi tájról, akkor kevés autózással is megvalósítható az álom síelés Ausztriában. A Rauris-völgy, az Osztrák-Alpok ékszerdoboza 275 km-re található Soprontól Salzburg régióban. A raurisi síközpont nagyon sokoldalú, mélyhavas lejtőket, klasszikus, skating és magaslati sílehetőségeket egyaránt kínál.

Haladóknak és profiknak is megfelelő sí- és snowboardpályák között válogathatsz. Az eltérő nehézségű (kék-piros-fekete) pályák hossza pedig összesen 36 km, a feljutáshoz 10 síliftet vehetsz igénybe. A Rauriser Hochalmbahnen síközpont pályái 11 díjat nyertek. A síterep a Hohe Tauern Nemzeti Park környékén található, ami számos egyéb lehetőséget kínál a kikapcsolódásra, például hótalpas túrák, sífutás, lovasszán és szánkózás formájában. 

Az elő- és utószezonban akár 37 € napidíjért síelhetsz, illetve Rauris Guest Carddal kedvezményes síbérleteket vásárolhatsz. A Rauris Echt Fair Ticket megvásárlásával akár 25%-ot spórolhatsz. Az online utalványt előre tudod megvásárolni, és a jegypénztárnál tudod beváltani síbérletre.

Hochalmbahnen Raurisertal síbérlet árak

Foglalj szállást az Osztrák-Alpokban, Rauris legszebb kilátással rendelkező hotelébe!

Ha kiváló ár-érték arányú szállást keresel a raurisi síközpont közelében, a Hotel Sonnhof Rauris*** kényelmes szállodai szobákkal és önellátó, jól felszerelt apartmanokkal is vár. Síelés után pedig megpihenhetsz a wellness részlegen vagy a panorámás, üveggel fedett télikertben.

Téli extrák a foglalásod mellé:

 • 1 x Aprés-ski a Panoráma teraszon, zenével,
 • Kedvezményes 4 és 6 napos síbérletigénylés foglalás előtt,
 • 1 x forralt bor a felnőtteknek,
 • 1 x kemencés burgonyasütés a grill teraszon, 
 • 1x szánkóhasználat.

Miért válaszd a Hotel Sonnhof Rauris***t?

 • A szálloda 2-3000 méteres csúcsok között fekszik.
 • A síközpont mindössze 400 méterre található a hoteltől.
 • A szállodában fűtött helyiség biztosítja a száradást-tárolást.
 • Gyerekek és felnőttek tapasztalt síoktatóink segítségével sajátíthatják el a síelést.
 • Autóval 40 perc alatt érhető el Kaprun, a közkedvelt síparadicsom, számtalan különböző nehézségű és hosszúságú pályáival.
 • Éttermünkben magyar ízek és kedvezményes italfogyasztás is gondoskodik a felmelegedésről.
 • Magyar nyelvű, segítőkész személyzet és egy sí-, gyermek- és kutyabarát szállás.

FOGLALJ MOST 

 

Így lehet olcsón síelni: tippek, hasznos tanácsok

Az olcsó síterep kiválasztásán túl érdemes megfogadni néhány örökérvényű tanácsot, ami fejenként akár több tízezer forint spórolást is jelenthet a síút tervezésekor.

Síbérlet vásárlás a hivatalos weboldalon

Sok utazási iroda és közvetítő weboldal hirdet akciós sícsomagokat vagy szervezett akciós síutakat olcsó szállást és síbérletet kínálva. Bár a síbérletek ára valóban alacsonyabb lehet a hivatalos weboldalon szereplő áraknál, természetesen közvetítői díjakkal is érdemes számolnod. Ha kezdő síelő vagy, esetleg nincs időd a szervezésre, akkor jó választás lehet az utazási irodán keresztül foglalni, azonban ezeket az ajánlatokat jellemzően nem szűkebb pénztárcára szabták. 

Főszabály saját szervezésnél, hogy mindig foglalj közvetlenül a hivatalos weboldalakon, ezzel a lehúzást és az esetleges átveréseket is elkerülheted.

Online síbérlet vásárlás

Rauris sípálya és síbérlet

Tervezd meg, hogy hány napot szeretnél síelni, és vedd meg előre a legkedvezményesebb síbérletet. A legtöbb síközpontban, például a Hochalmbahnen Raurisertal weboldalán is vásárolhatsz olyan rugalmas síbérletet, amelyekkel egy 7 napos időszakon belül bármely 5 napon használhatod a bérletedet. A sí pass árak jellemzően alacsonyabbak online foglalás esetén, mintha a helyszínen, az utolsó pillanatban vennéd meg a jegyed.

Síelés elő- és utószezonban

A „low season” azaz elő- és utószezoni bérletek és napijegyek kedvezményes árakon kaphatók. A sí előszezon jellemzően november végétől karácsonyig tart, a sí utószezon pedig februártól áprilisig, de ez síközpontonként eltér. A magasabb csúcsoknál és a gleccser területeken akár májusig is eltarthat az utószezon. Az alacsonyabb síterepeken sokszor hóágyúval tartják fenn a hóbiztos pályákat. 

Általánosságban elmondható, hogy a karácsonytól szilveszterig terjedő időszakban a legmagasabbak a síbérlet árak, és a kedvezményes síszállásokra sem ebben az időszakban fogsz lecsapni.

síszezon tervezése Ausztriában Rauris
Kedvezmények síelésre

Sok síközpont 6 év alatti gyermekeknek ingyenesen kínálja a síbérletet és napijegyeket, de gyakori a családi síbérlet kedvezmény is. Raurisban például a családi ajánlat szerint a 2008 után született 3. és további gyermekek legalább az egyik szülő síbérlet vásárlása esetén a szülő síbérletével megegyező érvényességű ingyenes síbérletet kapnak a liftpénztárnál.

Az időseknek szóló kedvezmények akár 60 évtől, a csoportos kedvezmények pedig 10-20 főtől elérhetők. Ha nagy családdal vagy baráti társasággal rendelkezel, akkor akár Ausztriában is igazán kedvező áron kihozható a síelés.

A Sonnhof Hotel Rauris*** két apartmanja együtt 14 főnek kínál kényelmes szállást, de összesen 34 szobával várjuk a vendégeket. A Sonnblick és Grubereck szobák csodálatos hegyi panorámát biztosítanak. Téli ajánlatunk két 6 év alatti gyermek részére ingyenes szállást biztosít. 

Nézd meg a téli ajánlatot! 

Gleccser síterületek

A gleccser sípályákon – például Ausztria-Dachstein gleccser vagy az olasz Alpok gleccserei – jellemzően hosszabb síszezonra számíthatsz, így elő- és utószezonban sokat spórolhatsz a szálláshelyen.

Sífelszerelés: bérlés vagy vásárlás?

Kezdő síelőként jobban megéri a sífelszerelés bérlése, Ausztriában és más magas árszínvonalú síterepen is, de rendszeres síelőként egyértelműen érdemes beruházni saját sífelszerelésbe. Erre kedvező lehetőségeket teremt a Facebook Marketplace vagy a hasonló online piacterek, mint a Jófogás vagy a Vinted. Előfordul, hogy az online sífelszerelés bérlés előzetesen kedvezményesebb árakkal kecsegtet, mintha a helyszínen keresnél kölcsönzőt. 

Téli ötletek a sípályákon kívül 

Természetesen tudsz spórolni a síbérlet árakon, ha beéred 2-3 síeléssel töltött nappal, és a programot más téli sportokkal vagy programokkal színesíted. A legtöbb síközpont közelében szánkópályák, téli túrázási lehetőségek is adottak. A Rauris-völgy például hótalpas túrákat és lovasszán lehetőséget is kínál. Egy másik lehetőség, ha jó ár-érték arányú szállást foglalsz termálfürdővel vagy wellness-szel, így a sípályán kívül ki sem kell mozdulnod. 

Érdemes utánanézni, hogy a választott szálláshely milyen kedvezményes szabadidős programokat kínál, vagy milyen ingyenes programok vannak a környéken. 

Spórolás az étkezésen

Sok szálláshely, például a Sonnhof Hotel Rauris*** is kínál korrekt áron félpanziós ellátást, az apartmanokban pedig főzni is tudtok magatokra. A hütték ugyan varázslatos hangulatot tudnak biztosítani, ám sokat spórolhatsz, ha termoszban magaddal viszed a forró teát vagy forralt bort.

Megfelelő körültekintéssel, az elő- és utószezonban a síelési utazás olcsón kihozható akár Ausztriában is. Érdemes összeállni a környezetünkben lévő sí-rajongókkal, és élni a családi és csoportkedvezményekkel. Ha egy kiváló ár-érték arányú szállást keresel mindössze pár száz méterre a Rauris – Hochalmbahnen síközponttól, akkor jó választás lehet a Sonnhof Hotel Rauris***.

Ajánlatot kérek!

Töltsd ki a foglalási űrlapot, vagy keress bennünket elérhetőségeinken!
Az érdeklődés elküldése még nem minősül foglalásnak, így nem jár fizetési kötelezettséggel.
E-mail: sonnhof@rauris.net
Telefon: +43654420077, vagy +436503918896 (WhatsApp, Viber)